Snabbfoting firar 5 år! Fröet till moderna utbildningslösningar väcktes 2005

För en kort tid sedan blev jag intervjuad av Starta och Driva Företag om Snabbfoting och edtech. Jag berättade bland annat om Snabbfotings resa att transformera hela bolaget till ett nordiskt edtech-företag, samt om digitala utbildningstrender som microlearning, bite-sized learning och förstärkt lärande som är vår specialité.

De senaste 5 åren har varit en mycket spännande resa med uthållighet och mod som har bjudit på många erfarenheter och lärdomar sedan jag lämnade mitt tidigare yrke. I artikeln nedan kan du läsa mer.

 

Klicka på bilden för att läsa hela artikeln i pdf-format.

Lärande anpassat för individen, vilken effekt får du ut av din lärsatsning?

Under hösten gjorde jag läxor och satt i skolbänken, det är numera ovanligt för mig, och rätt omodernt lärande om det är enda lärsättet.

Kompetensutveckling behöver anpassas och varieras för deltagaren. De övningar jag nyligen gjorde innebar en heldag med förberedelser och workshop med ScaleUp Academy med sikte på bolagstillväxt för Snabbfoting Group.

Jag fick en påminnelse när jag själv deltog på detta utbildningsmoment hur det är att gå på företagsutbildningar. Upplägget passade inte mig, något jag kommer berätta mer om strax.

Det är idag extra viktigt att möta individens kompetensbehov, möjlighet till att sätta av tid och fylla kunskapsgap istället för att läsa, repetera och överflödigt lärande. Tid är idag hårdvaluta och kunskap behöver omsättas i verklig nytta med bättre ROI.

Driva företag kräver kontinuerligt lärande

Det är ett lärande varje dag att driva ett företag, det är väldigt spännande, utmanande och kräver kontinuerlig kompetensutveckling vilket jag uppskattar. Jag ser ett stort behov av mer moderna, enkla och effektiva utbildningslösningar anpassade efter individen som täpper till kunskapsluckor. Individer är just unika och lär sig på olika sätt. De har även olika erfarenhet med sig in i olika sorters utbildningar eller anställningar på arbetsplatser.

Misslyckanden ger kraft och lärdom att göra bättre

Jag har alltid varit nyfiken på att lära, haft lätt för att lära och att ta in kunskap via olika kunskapsforum. Så var det även när jag växte upp och gick i skolan. Alla har dock inte samma grundförutsättningar för detta och jag fick själv smaka på ett rejält missyckande och avsteg från studier inom mitt dåvarande specialistområde mitt under min finanskarriär för mer än 10 år sedan.

 

Repetitiv distansutbildning för att bli certifierad finansanalytiker

När jag mitt i arbetslivet valde att plugga en 3-årig internationell CFA-utbildning, Chartered Financial Analyst på distans med repetitiv utantill-inlärning misslyckades jag 5 gånger i rad med halvårstentorna tills jag gav upp efter 3-4 år studier. Jag som hade så lätt för ämnena och lätt för att lära överlag. Det var ett minimum att plugga 250-300 timmar per termin på egen hand utan handledning eller digitala verktyg i en rad olika finansiella ämnen, statistik och redovisning.

 

Varje tentatillfälle glömde jag alltid någon del av de stora mängderna material som jag pumpade in i huvudet med repetition. Oavsett hur mycket tid jag lade ner, lyckades jag inte fylla mina kompetensluckor i det område som vägde upp mest på tentan och failade. CFA-utbildningen och metodiken var inte anpassad för tid, rum och mitt inlärningssätt mitt i arbetslivet som redan innebar många timmars arbete. Jag valde att inte slutföra examen, det var ett modigt och korrekt val. 

 

Ett frö började växa till digitala anpassade utbildningslösningar

Nyfikenheten och drivkraften som väcktes av den tid, svett och tårar det tog med mina studier under finanskarriären har jag använt till att skapa något som löser dina utmaningar med att säkra upp kompetens och fylla kunskapsluckor.

Eftersom jag alltid varit innovativt lagd och med entreprenörsådra såddes där och då runt 2005 ett frö att det behövs något för att göra lärande mycket mer effektivt, modernt och enkelt som anpassas efter deltagarens utbildningsresa och upplevelse.

5-årsfirande! Affärsutveckling, IT och microlearningplattformar gav bränsle till nordiskt edtechbolag

 

Det är stort att nu fira 5 år med edtechbolaget Snabbfoting efter min tidigare yrkesbana som fast anställd i 15-år inom bank och finans.

En entreprörsresa är aldrig spikrak uppåt, inte för någon, så jag gjorde en transformation i Snabbfoting 2017 och det nordiska edtechbolaget Snabbfoting Group AB uppstod. Idag är vi ett bolag som ger dina kursdeltagare en modern lärresa och upplevelse bortom traditionellt lärande och e-learning på utvalda microlearning-plattformar med en strategi för kontinuerligt lärande och med modernt innehåll.

Du kan prova digitalt modernt lärande som är förstärkt och anpassat genom att beställa en demo av oss! Vi är din nordiska återförsäljare av ECHO och partner till SwissVBS.

 

 

Besök gärna snabbfoting.se för mer info om ECHO. Se även videon om lärappen-ECHO med refinforcement learning, sk. förstärkt och anpassat lärande i mobilen.

Vilka utmaningar har du med lärande i din organisation?

Låt oss diskutera mer över en konsultation! Jag lyssnar och delar med mig av erfarenheter hur du kan hantera detta effektivare på din arbetsplats.

Välj en tid ur min kalender!

Det går även bra att kontakta mig på [email protected]!

Ewa Hutmacher, CEO, Snabbfoting Group AB

 

Vi digitaliserar ditt lärande och fyller kunskapsgap. Vi erbjuder strategi, Platform-as-a-service och gör implementation med specialité för bite-sized and reinforcement learning.