Vad händer inom AI i Sverige? Rapporten har landat

Raoul Wallenbergs WASP AI4X, är en 5-dagarskonferens för akademi, industriföretag och utvecklare med expertis inom Artificiell Intelligens. Nu finns hela rapporten tillgänglig att läsa. Jag rekommenderar dig varmt att ta del av den.

Läs introduktionen:

Taking the pulse of AI in Sweden:

Ladda ned hela rapporten:

WASP AI4X – Collecting Ideas and Identifying Challenges for Future AI Research in Sweden

 

Jag deltog under våren på WASP AI4X på inriktningarna Education och Health för att få nya insikter och kunskap som ett led i att ta Snabbfoting Group till nästa nivå inom utbildningslösningar. Detta var ett steg på vår utvecklingsresa för att idag kunna erbjuda effektiva digitala teknologier med förstärkt och anpassat lärande för våra målgrupper i Norden. Något vi möjliggjort genom ett globalt partnersskap.

 

Industri, forskare och utvecklare på WASP AI4X, en naturlig plats för idéutbyten

Det händer något magiskt när olika professioner och små samt stora konstellationer möts. Det vet jag av erfarenhet då jag sitter i ett kluster med startups, scaleups och industripartners och arbetar om dagarna.

Att utbyta erfarenheter med andra, vara konstruktiva och samarbeta tillsammans ger mycket. Stora och små behöver mötas förutsättningslöst och vrida och vända på saker tillsammans, inte minst inom framtidssektorer som kan innebära stor skillnad i samhället.

Entreprenörer vet att saker tar tid och det behövs pengar och tålamod för att verkligt värde ska skapas. Åtta-nio av tio ideér misslyckas nämligen, därför behövs sammankomster som dessa intiativ för att stimulera idéer och utbyten. Wallenbergs program är bara ett i raden och detta är ett av flera som jag lägger prioritet på i min vardag för att leda ett företag med modernt lärande i framkant.

 

”Var befinner sig ditt företag på er digitala mognadsresa? Är du som ledare redo att driva digitala frågor om lärande i organisationen? Inom kort presenterar Snabbfoting Group en serie med egenproducerade artiklar om lärande och organisationer samt lärande i framtiden. Följ med oss!”

 

Boka gärna ett möte med oss!

Tveka inte att höra av dig om du har frågor.

 

KONTAKTA OSS